grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Sammantfattning av 2017 och tankar kring 2018

Allmänt hälsa, träning, välmående Permalink0
Ja kort sagt så kommer inte året 2017 gå till historien som ett av de bättre åren i min bok.
Anledningarna är många så tänker inte gå in på detaljnivå men det har varit mycket som varit motarbetande både i jobb och privat.
 
Dock har året ändå haft några stunder av det mer positiva slaget, har firat en del framgångar ändå. 
Fått ett uppsving med min "artistiska ådra" som varit vilande många år, mest småprojekt för mitt egna nöjes skull men har även fått en del förfrågningar och även uppdrag att göra saker på mer "professionell nivå". 
Får se hurvida jag utvecklar detta nästa år, jag har en tendens att sluta tycka saker är kul och inspirerande när jag väl måste göra det, snarare än bara för när jag känner för det.
 
Yrkesmässigt ska jag väl egentligen inte klaga, jag har haft ett bra flyt med mina uppdrag och har gjort mig ett gott namn inom arenan av mitt jobb. Har även haft den goda turen att fått testa på andra områden vilket även det har medfört ytterligare uppdrag och förfrågningar.
Kan tyckas som jag yttrycker mig luddigt, men jag har inte intresse av att skriva ut detaljer kring mitt arbete. En av anledningarna till att jag är så pass uppskattad är för att jag håller en hög sekretess. De som känner mig vet vad jag gör så det räcker gott.
 
Det negativa på jobbsidan är väl att jag det här året inte direkt haft någon utmaning, utan har mest tragglat på. 
 
Privat så har det varit en del sorger med sjukdom och dödsfall av en nära familjemedlem. 
Har även haft svårt att hinna med min egen träning på den nivå jag egentligen vill ligga på.
 
Så för att blicka framåt så är tankarna kring 2018 att se till att prioritera mig själv lite mer, framförallt när det gäller träningen men även se till att komma ut och träffa folk lite mer.
Är visserligen inte känd som någon större idol av "världen där ute" men det här året så har jag nästan enbart talat med folk kring arbete, både via dator och de tillfällen jag vart ute i stora världen. Inte för att jag tycker att det är tråkigt att diskutera mitt arbete men det är dags att ta upp en del kontaker som man har försummat.
 
När det gäller jobb är det fortfarande under konstruktion, kommer som det ser ut nu, fortsätta på samma arena som tidigare men några intressanta ändringar kommer det nog bli. 
Har även en del spännande privata klienter att jobba med som jag ser fram emot.
 
 
 

Och nu till något helt annat

Allmänt hälsa, mindfulness, välmående Permalink0
Jag är expert på "onödigt vetande", eller jag tycker det är kul fakta så tänkte därför dela med mig några av dessa "konversationsrädddare" (när man ledsnar på att fråga folk om vädret). Håll till godo.
 
 
.En människa andas in ca 20kg damm under sin livstid.

Det medicinska namnet på området mellan ögonbrynen är Glabella.

Nyckelbenet är det enda horisontellt placerade benet hos en människa, det är även det benet som är vanligast att bryta.

Tummen och lillfingret är oftast exakt lika långa.

Det finns 22 ben i en människas huvud.

Tungan på en blåval väger lika mycket som en elefant.

Det finns ingen känsel i hjärnan, det går tom att operera i hjärnan utan bedövning. Det vi upplever som huvudvärk är vanligtvis musklerna runt huvudet och nacken som värker.

Triceps utgör hela 2/3 av överarmens totala muskulatur.

Blod består till 92% av vatten.

Din vänstra lunga är mindre än din högra för att ge plats åt hjärtat.

97% av jordens vatten är saltvatten.

Endast en tredjedel av alla människor kan vidga på näsborrarna (erkänn att du var tvungen att testa nu).

Den isande huvudvärken man kan få när man äter glass beror på att nerver i gommen reagerar och hjärna misstar signalerna med att den håller på att förfrysa, varpå blod skickas till området och skapar den isande känslan.

Jordens befolkning har dubblerats sen 1970.

En giraff kan leva längre utan vatten än en kamel.

M är den första konsonant barn i hela världen lär sig, troligtvis därför ordet mamma är nästan likadant i alla världens språk.

Det finns inga muskler i våra fingrar, musklerna som styr fingrarna sitter i underarmen och mellanhanden.

 

 

 

 

 

Man lever bara en gång, om man har tur.

Allmänt hälsa, mindfulness, välmående Permalink0
Därför försöker jag se till att göra det bästa jag kan, det vill säga jag jobbar vidare på att ständigt lära mig nya saker och köra på med det jag gör.
 
Oturligt orkar jag inte alltid hinna med mina egna tankar ,så just nu har jag haft en period av ångest över hur jag ska lägga upp nästa år. 
Tack vare att jag gjorde så bra resultat förra året så sitter jag nu med "lyxproblem" huruivda jag ska lägga mitt huvudfokus på, fått så många lockande erbjudanden. 
 
Samtidigt så vill jag inte överbelasta mig själv utan måse tänka på vad som är rimligt att orka med och tillräckligt svårt så jag måste anstränga hjärnan så jag inte tröttnar. 
 
Sen kanske jag ska börja inse att det finns mer i livet än att bara gräva ner sig i arbete och studier, stanna upp och lukta på blommorna helt enkelt. Nä nu börjar jag bli trött, svamlar ju för bövelen ha ha. Dags att fortsätta med arbete istället.
 
Till top