grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

23 december, mina tankar kring julen.

Allmänt Permalink0
Så var den snart här, den mest upphypade dagen på hela året.
Julen, dagen då alla ska vara så där härligt lyckliga och familjära. Paket som ingen egentigen vill köpa ges till personer som egentligen ville ha något annat, mat som verkligen inte är något speciellt ska hyllas som det godaste människan kan äta.
Sen för att toppa det ska man äta godis man egentligen inte orkar tittandes på samma tvprogram man sett sen man kan minnas, för att fira något som de flesta barn i dag antagligen tror är jultomten födelsedag.
 
För egen del så ser jag mest på den här tiden med likgiltighet, som förälder så genomför jag vissa moment för mitt barns skull men på det stora hela så bryr jag mig inte längre om julen.
En del av det beror på att jag förlorat de flesta av mina nära och kära vid den här tidpunkten vid olika åldrar, vilket inte bidrar till att man förknippar december med någon glädjens månad. 
Sen är jag även helt enkelt förundrad över hur vuxna människor styrs så av "traditioner"? Helt obegripligt, tvinga sig själva att känna lycka över en tradition som härleder till en religon de flesta inte känner starka band till.
Tv reklamer som hetsar att man ska köpa, köpa, köpa för att i nästa ögonblick slänga in ett inslag på gråtande barn för att "vädja" till folks dåliga samvete.
Och för att toppa så ska man umgås med folk man egentligen inte vill bara för att det är "familj" samtidigt som många dricker för mycket vilken snart gör det hela till en allt annat än mysig kväll tillsammans.
 
Inte konstigt att så många mår dåligt istället.
 
 
 
 
Till top