grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Cosplay

Allmänt Permalink1
Jag är barnsligt förtjust i cosplay, för er som inte har koll på vad cosplay är ska jag ge en snabb förklaring: Cosplay härstammar från Japan och går ut på att man klär ut sig i dräkter, sminkar sig och liknande för att likna en speciell figur eller idé. Det anordnas på olika ställen i världen speciella "cosplay mässor" där man kan ställa upp och tävla om att bli utsedd till bäst klädda, mest välsydda, mest orginella, mest välspelade roll etc. Och på andra ställen samlas folk som vill "lajva" tillsammans, dvs de skapar för en tid en egen värld baserad på vilken typ av figurer det gäller vilket exempelvis kan vara medeltids tema (vilket jag skulle tro är den vanligaste typen av lajv i sverige).
Nu är jag personligen inte intresserad av att lajva utan jag tycker det är otroligt kul och utmanande att försöka återskapa en viss figur, ta några bilder och sedan är det nog för mig. Dock tycker jag att det hade vart väldigt kul att gå på en cosplay mässa som de riktigt stora i USA, så inspirerande att se hur otroligt skickliga vissa kostymer är gjorda och se hur mycket en del kan leva sig in i sin roll.
Här nedan är två av mina senaste projekt som jag roat mig med nu när jag inte varit frisk nog att träna. Första bilden är Harley Quinn i äldre serietidningstappning istället för den varianten som oftast ses nu med Suicide Squad. Den andra bilden är från en mangaserie vid namn Kill la kill, figurens namn är seriens huvudperson Ryuko Matoi, den bilden har jag användt mig av filter för att få mer "serie lik".
 
 
 
#1 - - Zyllah:

Fantastiskt coola. Jag tycker cosplay är häftigt att titta på, men jag är inte tillräckligt duktig på att sminka mig för att få till något sånt där. <3

Svar: Tack! Jag är som sagt glad "amatör" som försöker förbättra mina kunskaper allt eftersom :)
grenathegreat

Till top