grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Den största myten av alla- punktförbränning.

Allmänt hälsa, kost, träning, välmående Permalink0
Nu är det ju (som alla vet) nytt år och som jag var inne på i mitt förra inlägg är det många som har som nyårslöfte att leva hälsosammare, och vet av erfarenhet att många gärna vill bli av med fett speciellt runt magen.
Och lämpligt nog skriker tidningar och social media ut "mirakelkurer" och "stjärnornas bästa tränings knep" som ofta riktar sig mot speciell kroppsdel.
 
Så går det då att "punktförbränna"?
 
Nej, det går inte att punktförbränna fett med enbart träning, detta är en fysiologisk omöjlighet.

Så det spelar ingen roll om du gör 200 situps varje dag eller köper värsta lyxmaskinen a´la tvshop, du kommer inte se ut som en fotomodell enbart av detta. Inte heller genom att enbart äta senaste "trenden från hollywood".

Har man däremot koll på hur och varför kroppen lagrar fett på olika ställen så kan man absolut få bort fett från oönskade ställen.

Som exempelvis beror fetma kring naveln på att man dragits med för mycket cortisol under lång tid, orsak till detta kan vara födoämneskänslighet, dålig sömn, stress eller överträning.

Fetma på lårets baksida och strax under rumpan beror i sin tur på problem med östrogen (såväl för tjejer som för killar), vi lever idag i ett samhälle då vi i vår vardag utsätts för mycket kemikalier (så som parabener, parfym, besprutningsmedel med mera) som kan komma att rubba vår hormonella profil.

Så låt er inte luras av fina rubriker utan använd sunt förnuft, för ett hållbart resultat som är bäst för både knopp och kropp gäller det att välja ett hälsosammare levnadssätt.

 

 

Till top