grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Detox, vad-när-hur-varför?

Allmänt hälsa, kost Permalink0

Eftersom jag är utbildad detoxspecialist (ja det finns faktiskt en sån utbildning) tänkte jag ta tillfället i akt och beskriva vad som menas detoxspecialist. Har missat att skriva i mina tidigare inlägg att jag hur gärna som helst svarar på frågor på vilket ämne som helst så det är bara att skriva en kommentar så svarar jag snarast möjligt! Naturligtvis svarar jag utan kostnad ;)

 

Vad gör en detoxspecialist?

Främsta syftet är att utbilda klienten så att denne ska kunna identifiera (och minska exponering för) viss mat och miljö giftiga kemikalier, minska bördan för kroppen efter att blivit utsatt för gifter samt stärka den inför kommande prövningar. Detta genomförs genom vetenskapligt bevisade strategier och personliga kostråd.

OBS! Kostråden som ges av detoxspecialisten kan aldrig ersätta läkarens råd eller medicinsk behandling, de kan dock komplettera dem.

 En detoxspecialist vet att varje klient är unik och därför jobbar man tillsammans för att utveckla en hållbar kostplan som innefattar lämpliga avgiftande åtgärder.
För att identifiera lämpliga åtgärder kommer flera analyser genomföras för att se hur klientens nuvarande hälsa ser ut, kunna möta nuvarande behov av avgiftning, se till att kosten innehåller mat som hjälper till med avgiftning och kunna minska utsatthet av gifter.

Hur giftig är vår värld egentligen, behövs verkligen en avgiftning?

Självklart går det inte att undvika gifter till 100% och det är inte meningen med den här informationen att ”skrämmas” heller utan målet är som tidigare nämnts att utbilda och göra klienten mer uppmärksam på vissa ”risker” i vår värld.

För att nämna ett exempel: En studie som gjordes 2005 av Enviromental Working Group (http://www.ewg.org/research/body-burden-pollution-newborns) visade att ett redan ett nyfött barn i genomsnitt är utsatta för över 200 gifter med cancerframkallande potential.

Mer än 80,000 syntetiska kemikalier släpps ut i naturen varje år, varav runt 5,000 av dem har visad giftig inverkan på människor.

Även naturliga kemikalier är något man bör se upp med, som exempelvis kadmium och bly.

Som tur är vår kropp fantastisk på att kunna avgifta sig, men ibland behöver den lite hjälp på vägen för att kunna fungera optimalt.

Tråkigt nog finns det fortfarande läkare och andra yrkeskunniga som ställer sig skeptiska till att utsatthet för gifter kan vara direkt orsak till flera olika ohälsosamma tillstånd.

 

Hur kan vi hjälpa vår kropp med avgiftning?

De 3 viktigaste komponenterna för en frisk kropp är rätt kost, bra med sömn och träning.

Låter kanske som en självklarhet men det kan vara lättare sagt än gjort i dagens stressade samhälle. Tyvärr har vi en tendens att tänka på vår hälsa först när vi uppnått ohälsa.

Att avgifta kroppen hjälper denna att kunna bibehålla hälsa samt även bli av med gifter den redan samlat på sig och har svårt att göra av med, detta resulterar i en friskare piggare kropp.

 
Till top