grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

När man tappar motivationen

, Träning hälsa, kost, träning Permalink0
Har vart inne på ämnet tidigare och det där med att hitta motivationen är högst individuellt men tänkte ändå ge några förslag som förhoppningsvis kan hjälpa på vägen.

Sätt upp delmål. Vad man än må ha för slutmål så behöver man oftast ha små delmål för att känna att man kommer framåt.

Belöna delmålen. Det är egentligen delmålen som behöver mest belöningar för att man ska orka kämpa vidare mot huvudmålet, som borde vara belöning nog i sig. Som jag varit inne på i tidigare inlägg så är det viktigt att inte ha mat som belöning utan tänk snarare nya kläder eller träningsredskap.

Prova något nytt. Nu tänker jag ”tjata” om variation igen, men det hjälper faktiskt både att nå målen fortare och att hålla uppe motivationen. Tänk gärna utanför din vanliga ram och prova något helt nytt. Finns massor av kul träningssätt: Zumba, magdans, kampsport, yoga, vattengymnastik med mera. Listan kan göras oändlig.
Samma princip gäller även för kosten, snöa inte in på att äta ”grönsaker och kyckling”, det finns en hel matvärld där ute också, testa att bara göra en sökning på nätet på ”nyttig mat” och du har en hel uppsjö av förslag.

Det är ok att bryta ihop. För att sedan komma igen såklart. Vad jag menar är att känner du att du bara inte orkar träna så låt bli, det är inte ”farligt” att vila en vecka eller två för att ge både kropp och knopp vila, tvärtom. För många så ger vilan lusten att träna tillbaka, det brukar funka utmärkt för mig då jag nästan börjar klättra på väggen efter en vecka. Dessutom brukar musklerna behöva en längre period av vila så man slipper att råka ut för förslitningsskador och liknande.

 
Till top