grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Träna hemma

, Träning hälsa, träning Permalink0

Går det att få bra resultat av att träna hemma? Absolut om du frågar mig. Det handlar bara om vad du är för typ av person, själv är jag inte förtjust i att träna bland andra utan vill kunna fokusera i lugn och ro. Andra fördelar är att man sparar tid på att ta sig till och från gymmet och sparar pengar (gymkort är saftigt dyra i dag tycker jag).

 

Vad behöver man för att kunna träna (bra) hemma?
Först och främst en träningsplan, även den mest motiverade personen kan få svårt vissa dagar att få tummen ur och träna. En plan som hänger där man ser den väl påminner både dig och övriga i familjen om att det är på allvar.

Välj gärna specifika dagar och tider (till exempel tisdag, torsdag, lördag kl.8.00).

Välj en plats i hemmet där du känner dig bekväm och har tillräckligt med utrymme att genomföra olika övningar.

Var organiserad, tillåt inte dig själv att vara lat bara för att du tränar hemma.

Hitta träningsövningar som passar dig, nuförtiden kan man hitta många roliga och inspirerande övningar på internet (Youtube är ett bra exempel). Att tänka på om man inte är van ”träningsutövare” så be gärna någon kunnig om hjälp att välja träningsprogram som har en lagom nivå och där de förklarar vikten av korrekta övningar samt visar dessa. Håll även utkik här på bloggen då jag försöker ge förslag på lämpliga träningsvideos som passar olika nivåer, eller skicka mig ett meddelande och be om råd.

Våga utmana dig själv, prova olika sorters träning och/eller vikter, antal repetitioner etc så du inte fastnar i en bekvämlighetszon.

En riktigt bra spellista med musik kan lyfta upp en även de mest motiga dagarna.

 

Rätt klädd
Välj syntetiskt tyg som håller värmen utanför din kropp och istället värmer dina muskler.
Med eller utan skor? Det beror på vad du känner samt vad du ska träna, exempelvis om du ska träna Yoga är det att föredra att vara barfota men om du tränar med vikter som kettlebell så kan du ha skor.

 

Behöver man extra utrustning?

Även här så får man välja vad som funkar bäst för en själv. Jag föredrar att träna med vikter som exempelvis hantlar och kettlebells, men innan jag köpte ”riktiga” vikter använde jag mig av petflaskor fyllda med vatten. Hade även en fotpall som var lagom att köra step ups på. När man börjar träna funkar det utmärkt att ”enbart” använda sig av sin kroppsvikt, sen beror det helt på vad man vill nå med sin träning. Om man är nöjd med att träna för att hålla kroppen frisk och fungerande behöver man inte tro att man ”måste” använda vikter, utan Pilates, Yoga,HIIT träning och liknande ger en utmärkt träning utan extra vikter. Jag för min del använder vikter för att variera träningen då jag lätt blir uttråkad på att köra samma.

 

Så våga testa och glöm inte att värma upp och varva ner efter träning, lycka till!

 
Till top