grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Hur svårt ska det vara att använda sig av hyfsat språkbruk?

Allmänt Permalink0
Att jag inte hyser stort hopp för mänskligheten är inte någon välbevard hemlighet. Det räcker att vakna på morgonen och slänga en blick på senaste notiserna från nyheterna för att bara vilja somna om igen, för evigt. Och då ska vi inte ens nämna dagens alla dokusåpor, det kan vi gå djupare på en annan gång (hurra).
 
För det mesta brukar jag stänga av för omvärlden, men en sak som jag har extremt svårt att ignorera är när folk inte kan använda sig av vanligt hyffs och språk.
 
Nu talar jag inte om att man behöver uttrycka sig som någon form av proffesor, nä inte alls, men hur svårt ska det vara att säga tack och undvika att byta ut vartannat ord med svordomar? Nu talar jag om de mer "grova" svordomarna, inte "sjutton också" eller "fasiken". 
 
Är det något jag är stenhård på i mitt hem så är det de enkla reglerna, helt säkert tack vare att jag själv blev uppfostrad så. Vilket jag är otroligt tacksam för. 
 
Det kan tyckas vara en småak för vissa att hänga upp sig så extremt på detta (och om du är en av dem så utgår jag från att du är en av dem som säger "shit" och "fan alltså" som om ditt liv hänger på det), men det visar mycket på vilken uppfostran och typ av karaktär du innehar. 
 
Det råder stor uppmärksamhet kring "MeToo" på sociala medier, men få lägger tanke bakom "grunden" vi ger våra unga. Att acceptera att de får bete sig som de vill verbalt är faktiskt ett steg, en "gräns" om man vill, mot att visa att det är OK att bete sig illa på fler sätt. 
 
Något värt att tänka på?
 
 
 
 
 
 

Svart fredag

Allmänt Permalink0
Så har vi det här igen, ännu en helt obegriplig "helgdag" (medveten om att det inte är helgdag, men i brist på bättre ord) som ploppat upp med syfte enbart för att folk ska konsumera ännu mer. 
 
Behövs det verkligen en hel dag för att fira shopping? Tycker nog det finns nog med inhyrda högtider som främjar köpberoende som det är, men vad vet jag.
 
Självklart är det upp till var och en att bestämma huruvida man vill spendera sina pengar eller ej, men såna här dagar lämnar ändå en bitter smak i min mun iallafall. När man tänker på det så visst är det ändå galet? Så mycket köpande har blivit en del av våra liv så till den grad att det inte är prylarna i sig som är det viktiga utan snarare själva köpandet.
 
Och visst är det lätt att ryckas med, oavsett hur medveten man är om affärernas säljknep så finns det alltid något område som lockar till köplust hos oss alla. För egen del så har jag en svag punkt när det gäller smink och träningskläder (kul kombo kan tyckas) , så det kliar allt i fingrarna att testa senaste produkterna från favoritmärken. 
 
Dock så blir jag väldigt avtänd efter att en hel dag fullkomligt bombarderats av sms och mail från företag med sina "fantastiska" rabatter på typ 10%, som de nästan alltid har ändå...
 
Så nu avrundar jag dagen med att lägga från mig datorn, stänga av mobilen och köra lite yin yoga.
 
 
 
 

Nya träningstights

Allmänt Permalink0
Var bara tvungen att visa mina nya thigts från Gavelo.se så snygga och sköna! Älskar att det är så hög midja på dem.
 
 
 
 
Till top