grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Framgång, vad folk ser vs. vad som ligger bakom

Allmänt arbete, hälsa, lycka, mindfulness, tankar Permalink0
Har en vän som lade upp bilden nedanför på sin Instagram och jag tycker den är så bra! 
Det är ofta som folk säger till mig (eller oftare bakom min rygg) att jag har det så "lätt" eftersom jag har "talang" för det jag gör.
 
Och visst, jag skulle kunna säga att jag har viss talang för det jobb jag utför, men att jag har det lätt är en galen överdrift. Jag kämpar varje dag för att hålla mig på (och höja) den nivån jag är på. Och det är oftast 3 steg framåt och 2 bakåt.
 
Den största anledningen att jag uppnår "framgång" är för att jag själv har bestämt mig för det. Jag ser inte bakslag som en anledning att ge upp, fokus är allt.
Jag har satt upp extremt höga mål, som kanske adrig kommer slå in, men det ger mig en ständig anledning att kämpa på: "reach for the moon and land among the stars".
 
Så vad jag menar är att alla kan uppnå det de själv vill satsa på, men det är något man måste göra själv. Ingen kommer vifta med ett magiskt trollspö och det kommer helt säkerligen vara en ensam resa med mycket hinder, men det är totalt värt det.
 
 

Det finns inget som är omöjligt, bara saker som inte är genomförda än.

Allmänt arbete, hälsa, lycka, mindfulness, tankar Permalink0
Så nu var det dags för ännu ett sporadiskt blogginlägg. Har som vanligt haft fullt upp med mitt vanliga liv för att ha tid att lägga på att uppdatera ointresserade människor om vad jag gör varje sekund av mina dagar.
 
Men nu var det inte för att göra mig lustig över folks besatthet av sociala medier som jag skriver idag, nej mer en reflektion över hur mycket människor begränsar sig själva.
 
Hör ständigt folk säga att saker är "omöjligt" så fort det är något som övergår deras normala normer, saker som kräver lite tid och engangemang. 
 
Vilket är rätt galet när man tänker på det, menar hur många gånger i historien har saker som varit omöjliga senare bevisats vara fullt möjliga med tid,tänk och genomförande.
 
Självklart är det många saker som kan verka ogenomförbara men bara för det kan man ju inte ge upp och lägga sig ner och vänta på döden? 
 
För egen del har jag aldrig reflekterat över att saker kan vara omöjliga, jag fokuserar på vad jag vill uppnå och söker sedan efter lösningar för att uppnå målet. För det mesta lyckas det bra, men självklart får jag bakslag. Så då får jag justrera mina vägar och tänka i andra banor, vad jag aldrig gör är ändrar målet. Hur svårt det än kan verka så vet jag att det är värt det i slutet.
 
 

Hur man hanterar smärta- tips från coachen

Allmänt arbete, behandling, hälsa, lycka, mindfulness, skador, träning, välmående Permalink0
Jag har nästan helt slutat med att ge tränings/skadehanteringsråd så här för allmänheten, främst för att jag känner det som att kasta pärlor åt svin.
Varför lyssna på någon som vet vad denne talar om när det går att införskaffa tvivelaktig information från facebook.
Hade skrivit ett jättefint inlägg men insåg att det var alldeles för långt och komplicerat för att någon förutom insatta nördar som jag själv skulle orka läsa, så nu kör vi kortvarianten:
 
Vad är smärta? Kortfattat: smärta är en känsla och precis som med alla känslor så kan den styras. Det är inte alltid lätt, men det går. Detta gäller både fysisk som psykisk smärta. 
 
Steg 1 för att styra sin smärta är att ta ansvar för den, precis som med alla känslor så är smärta något personligt. Ingen annan kan avgöra vad du känner.
Så för att kunna göra något åt din smärta måste du först inse att du är själv ansvarig för att du ska må bättre. Visst, andra kan ge dig hjälp, stöd, tips och trix men i slutänden så måste du själv göra arbetet.
 
Steg 2 är att inse att inget varar för evigt, människor har en fantastisk förmåga att tro att allt som känns dåligt kommer vara tills vi dör så varför göra något åt det?
Akut smärta är "lätt" att hantera, det uppstår snabbt, man vet vad som hänt, man vet vad som ska göras och man vet (på ett ungefär) när det kommer försvinna. Som exempelvis om man bryter ett ben.
Långvarig smärta är det som är det verkligt stora problemet i skadehantering, för det är många gånger betydligt mer komplicerat än akuta problem.
Och har man gått med ett problem i många år så är det inget som går att bota med någon form av magisk formel. Utan man kommer få jobba med det under lång tid för att få det under kontroll, men jag lovar att allt går att få en bättring på bara man är beredd att jobba för det själv. 
 
Så sammanfattningsvis, precis som med allt här i livet, det går inte att lägga problemet på andra och vänta på en magisk lösning utan ta ditt eget ansvar!
 
 
 
Till top