grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Observation: Allmänt snöbeteende hos den mänskliga rasen

Allmänt hälsa, tankar Permalink0
Kan inte avgöra huruvida det beror på att jag i min ungdom var bosatt närmare fyra år i Jämtland eller det faktum (som min psykolog uttrycker det) att jag är allmänt likgiltig till livet, men det där med snö (mängd över 5cm) är inte något som jag tycker är något som behöver vara det mest fascinerande eventet ever.
 
I vilket fall så finns det främst två "huvudområden" som jag observerat går fullständigt överstyr när en "större" snömängd drar in fort.
 
1. Folk på sociala medier.
Det råder någon form av inofficiell tävlan om vem som kan lägga ut "mest översnöade bilden", oavsett om det är deras bil, hus, katt eller flaggstång som erhållit en liten snömängd så ska det läggas ut bild på facebook snarare än att göra något åt själva snön.
Gärna följt av någon kommentar i stil med "och jag som hade tänkt bla bla bla, nu får jag nog tänka om" eller "Oj va mycket snö, men jag måste ändå ut i det för att jobba/ köra barnen/ släppa ut djuren"
Grattis ni är alla så duktiga som fortsätter era valda liv trots detta "naturfenomen".
En annan populär syssla är att på olika forum beklaga sig över snöröjningen; den är för långsam, för högljud (för de "stackare" som måste få sin skönhetssömn), prioriterar "fel" (dvs deras stackars avstickargata får vänta 10 min längre), den skapar snövallar på "fel" ställen (dvs så de själva måste skota en aning för att ta sig ut) trottoarer röjs för lite etcetera etcetera...Tack god demon att jag inte är snöröjare. 
Sen ska vi inte ens tala om att varenda bild på varenda socialt forum numera är uteslutande snöbilder av varierande form samt klagomål på hur kallt det är samt hur mycket de längtar efter våren.
 
2. Folk i trafiken.
Alla trafikregler upphör tydligen att gälla. Spelar ingen roll om det är bilister, cyklister eller gångtrafikanter, det är djungels lag som gäller.
Parkeringar blir tillgängliga vart än snön är mindre än 5cm djup, ok, det är svårt att se linjerna i snön men jag är tämligen säker på att det aldrig funnits en parkering precis utanför entrén till valfri butik.
Istället för att sänka hastigheten, gasar folk på lite extra för att "slippa" tänka på att det finns saker som högerregeln. Nä, bättre att hoppas på att alla andra har superduper bra bromsar.
Om man fördas till fot eller med cykel så är det nu fullständigt fritt fram att färdas mitt i vägen. Visst, det är oftast inte helt röjt på trottoarerna men jag har iallafall aldrig blivit överfallen av en snövall så det är nog säkert att gå närmare en än 2 meter...
 
Så nu väntar vi bara på plusgraderna så folk kan få beklaga sig på hur halt det är samt hur mycket de saknar snön.
 
 
Till top