grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

"Kärt barn har många namn"

Allmänt arbete, hälsa, tankar Permalink0
Kom bara att tänka på det där med smeknamn, lustig företeelse egentligen. Så jag började försöka räkna hur många smeknamn jag har förärats med under min levnadstid och insåg att det är lustigt många ändå.
 
Mitt fullständiga namn på mitt körkort är Anna Karolina Nilsson Grenabo, tilltals namn givet av mina kära föräldrar är Karolina, vilket är det namn jag blir minst tilltalad till av någon lustig anledning. 
 
Samma gäller det traditionella "Karro", det är ingen som använder. När jag var liten fick jag av någon outgrundlig anledning smeknamnet "Minne", som nu endast används av min far och en av hans äldsta vänner. 
Kommer inte ihåg vad jag blev tilltalad i lågstadiet men när jag gick mellan och högstadiet så användes oftast efternamnet "Grenabo" , vilket även gällde lärarna.
Detta följde mig även på gymnasiet, trots att jag gick på gymnasie ca 60 mil hemifrån. Dock övergick det efter ett tag till enbart "Grena". Det i sitt fall hängde med mig långt efter skoltid, just mitt bloggnamn "Grenathegreat" var det en kär vän (som tyvärr är bortgången) som kom på och alltid hälsade mig med. 
 
När jag började jobba mer med utlandskontakter så är det aldrig någon som använder Karolina, utan de använder mitt, på papper, första namn det vill säga "Anna". Och tyvärr allt för ofta lägger de till min adliga titel, så det blir "Lady Anna" (speciellt engelsmän är helt galna i att använda titlar). 
 
Så det är väl inga exeptionella smeknamn, så här kommer någrasom är mer eller mindre uppskattade (från min synvinkel).
"Dr. Jekell and Mrs Hyde", har jag fått tack vare att jag blir som en annan person när jag jobbar.
"Little Lady", antar att det är eftersom jag är rätt kort och har titeln Lady (vild gissning). 
"Macgyver", klart min favorit, har gjort mig förtjänt av det namnet vill jag bara säga.
"Kitty", ingen aning vart det kommer från men det har blivit ett av de mer populära hos mina utländska privata klienter. Har en klient som envisas med att kalla mig "Kitty Cat". 
 
Var väl de som jag kan komma på nu, men garanterat finns det lika många (utan tvekan osmikrande) som kallas bakom min rygg. 
 
 
Till top