grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Sluta vara ett offer, ta ansvar för ditt eget liv.

Allmänt hälsa, lycka, mindfulness, tankar Permalink0
Hör och ser varje dag folk som beklagar sig över hur de "alltid" har otur och att "ödet" är emot dem. Så länge man har den inställningen så, ja, då kommer man vara ett offer för omständigheter.
 
Verkligheten som jag ser den dock är att ödet är något vi skapar själva, ibland är saker lättare och ibland svårare på grund av att saker som vi inte kan kontrollera det vill säga "omständigheterna" men vi har alltid själva ett val hur vi reagerar på dessa omständigheter.
Du kan välja att låta det bryta ner dig och ta på dig offerkoftan eller helt enkelt göra det bästa av situationen.
 
Och nej, jag vet att det är enklare sagt än gjort och nu talar jag inte om att man måste vara "positiv" till allt, verkligen inte. Utan vad jag menar är att man kan inte sitta och vänta på att någon annan ska göra saker bättre och/eller skylla på att det är andra som gör att situationen ser ut som den gör.
 
Talar utav egen erfarenhet, har haft en allt annat en enkel bakgrund och har många gånger önskat att saker varit på annat vis. Jag har haft perioder av extrem ångest, deppressioner, självmordstankar etcetera och det enda som lyft upp mig i slutändan har varit min egen vilja, mina egna beslut att fortsätta kämpa på med det jag har för tillfället.
 
Det som verkligen inte hjälpt är att tycka synd om mig själv och/eller förvänta mig att min omgivning ska lösa problemen åt mig Självklart har jag haft hjälp av andra till en viss grad i vissa situationer men det är alltid en bonus istället för en självklarhet.
 
Kan låta som jag är hård och hjärtlös (vilket nog kan stämma till viss grad) men det är så jag väljer att se på livet nuförtiden och jag har aldrig haft enklare att ta mig igenom svåra situationer. 
Allt kan ändras på en sekund, vi vet inte vad som kommer, det enda vi vet med säkerhet är döden så varför inte försöka leva så gott det går innan den stunden kommer?
 
 
Till top