grenathegreat

A blog about training, makeup,beauty and health.

Vad hände med sunt förnuft?

Allmänt arbete, hälsa, tankar Permalink0
Nog för att jag vet att det mänskliga släktet är en dömd ras, men vissa dagar så blir jag ändå mörkrädd för bristen på förmågan att tänka efter själva som vissa individer uppvisar.
 
Att läsa på facebook är visa dagar ett ändlöst uppvisande på detta, speciellt i vissa specialinriktade grupper så ser man frågor som:
"Jag har precis brännt handen på varm olja, vad ska jag göra"?? För det första, om man nu precis bränt handen, inte sjutton sätter man sig och skriver på datorn?
Och om man nu inte har mer ont än att man kan skriva och inte har ett uns av idéer vad man ska hitta på...så varför inte googla svaret så slipper man iallafall vänta på att få 20 olika svar från egenutnämnda "experter". 
 
Ett annat exempel är träningsgrupper, en mardröm för någon som är insatt i hur kroppen fungerar (ja, jag är medveten om att det är eget val att vara med i grupper men jag gillar att plåga mig själv, ok?) dagligen frågor om hur man går ner i vikt utan att behöva träna och/eller äta "rätt"...Eller lättklädda bilder som motiveras med "idag har jag tränat benen, vad har ni tränat", bild tagen på brösten...För att senare gnällas om att de får privata meddelanden som inte rör träning..oh, undrar verkligen varför? 
 
Annat dagligen förekommande fråga i träningsgrupper är huruvida man kan träna med olika krämpor och/eller sjukdomar... Som om dessa människor (som oftast har noll utbildning inom kropp och hälsa) utan insyn i just denna individs bakgrund och nuvarande hälsotillstånd ska kunna ge ett bra råd. 
 
Sen har vi den dagliga uppsjön av folk som så uppenbarligen bara söker sympatier med inlägg som "ursäkta den här apfula bilden, men vad tror ni jag skulle kunna klä i för färger", för att sedan kunna luta sig tillbaka och läsa sympatiska kommentarer om hur "fin och vacker" bilden är. Jo men asbolut, finns inget bättre än falsk sympati från främlingar, HELT rätt sätt att öka på sitt uppenbarliga dåliga självförtroende...
 
Skulle kunna raljera vidare hela dagen men känner att jag troligen retat upp folk nog för den här gången.
 
 
 
 
Till top